top of page
  • KlasseRunning

Interview KlasseFysio op indebuurt Houten!

Jeanine (29) won medailles op NK’s atletiek, nu helpt ze anderen bij hun loopdoelen!
Jeanine van de Klashorst (29) uit Houten won als voormalig topsportster meerdere medailles op de Nederlandse Kampioenschappen atletiek. Nu is ze fysiotherapeute en helpt ze beginnende hardlopers en wedstrijdlopers blessures te voorkomen.


Al toen Jeanine vijf jaar was begon ze met atletiek. ”Kogelstoten, 40 meter rennen, dat soort atletiekonderdelen”, vertelt ze. Niet alleen werden de afstanden die ze rende steeds langer, ook haar fanatisme groeide met de jaren. ”Toen ik zestien was, ben ik me gaan focussen op de lange afstanden.” Met succes; ze deed meerdere keren mee aan de NK’s atletiek. ”Op de tien kilometer junioren won ik eens een zilveren medaille en op indoor twee keer brons.”


EK-wedstrijd atletiek

De mooiste herinnering heeft ze aan een interlandwedstrijd in België. ”Je kunt het zien als een soort EK-wedstrijd”, legt Jeanine uit. ”In een oranje hesje mocht ik strijden voor Nederland, tegen Belgen, Duitsers en Ieren. Dat was een mooie, spannende wedstrijd.”


‘Het is een belastende sport’

Hoewel ze nu zelf ook nog vaak hardloopt, ”Ik doe ook graag mee aan hardloopwedstrijden in Houten”, ligt haar focus op het geven van hardlooptrainingen en haar werk als fysiotherapeute. ”Hardlopen is een belastende sport. Veel beginnende hardlopers gaan er te fanatiek in en lopen meteen hele wedstrijden. Het is van groot belang dat je rustig opbouwt met een hardloopschema en ook je rust pakt. Zo kun je blessures voorkomen.”


Langdurige knieblessure

Zelf kampte Jeanine in haar puberteit met een langdurige knieblessure. ”Een combinatie van groei en belasting door het hardlopen”, vertelt ze. ”Ik heb in die tijd veel fysio’s en artsen gezien. Ik vond fysiotherapie eigenlijk wel een mooi vak, dus toen wist ik gelijk wat ik wilde worden. Uiteindelijk is de blessure gelukkig overgegaan.”


Foto: Lysanne Wilkens


Eigen fysiopraktijk op Castellum

Sinds februari 2021 heeft ze haar eigen fysiopraktijk op Houten Castellum. Hier biedt ze behandelingen voor blessures, en preventieve programma’s zoals core stability met hardloopadvisering aan. ”Ik ben al een aantal jaar bezig als eigenaar van KlasseRunning om diverse hardlooptrainingen te verzorgen en ga dat nu uitbreiden met fysiotherapie op een mooie locatie, voorlopig eerst op de maandagen. Mijn passie voor de loopsport wil ik graag overdragen en anderen helpen om ook hun doelen te behalen.”


Opnieuw naar het NK?

Of ze zelf nog een hardloopdoel heeft? ”Gewoon alles eruit halen wat er inzit! Ik wil kijken of ik mezelf nog kan verbeteren en als dat opnieuw resulteert in een deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.”


Lees het artikel op de website van indebuurt Houten https://indebuurt.nl/houten/bedrijvigheid/ondernemer-uitgelicht/jeanine-29-won-medailles-op-nks-atletiek-nu-helpt-ze-anderen-bij-hun-loopdoelen~81897/

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page