top of page

Dry Needling

Dry needling is een redelijk nieuwe vorm van fysiotherapie. Het doel van de behandeling is om de spieren te laten ontspannen. In spieren kunnen namelijk spierknopen (triggerpoints) ontstaan en deze kunnen jou klachten geven waardoor je minder goed kan bewegen. Er wordt gebruik gemaakt van een dun naaldje (volledig steriel en gekeurd volgens CE) die naar de spierknoop toe beweegt en helpt de doorbloeding weer op gang te brengen.

Wit met schaduw.png

Hoe ziet een behandeling van dry needling eruit?

Er wordt eerst een indicatie gemaakt of er dry needling wordt toegepast. We kijken of er 1 of meerdere triggerpoints aanwezig zijn. Is er een indicatie dan wordt er gestart met het desinfecteren met de regio. Dan wordt er een naaldje ingebracht, hier voel je zelf niets van. Als de spier wordt aangeprikt spant deze zich kort aan en dit kan je kort voelen, maar daarna zal deze zich snel ontspannen en kan de spier weer beter bewegen.

dryneedling-kuit.jpg

Is dry needling een veilige behandelmethode?

Een fysiotherapeut die deze behandelmethode gebruikt is dry needling gecertificeerd. KlasseFysio voldoet aan alle eisen om dry needling veilig en vakkundig toe te passen.

Runner

Worden er extra kosten gemaakt als er in de behandeling gebruik wordt gemaakt van dry needling?

Deze behandeling valt binnen een normale fysiotherapeutische behandeling en er worden geen extra kosten in rekening gebracht. Daarbij heb je geen verwijzing nodig van de huisarts of specialist, maar kan je gewoon direct een afspraak maken.

Heb je nog een andere vraag? Lees alles over dry needling bij het kopje blog of stuur een appje of een mailtje. Wil je een afspraak maken? Zie hieronder de gegevens.

E: info@klasserunning.nl

Tel: 0653563201

Praktijk3.JPG
bottom of page