top of page
  • KlasseRunning

Op de juiste manier starten met hardlopen


Als je op straat bent zie je ze geregeld, de hardlopers! Solo, met zijn tweeën of hele groepen mensen bij elkaar. Je ziet ze lekker kletsen, lachen, heerlijk hun tempo draaien en op het eind moe maar voldaan op de fiets naar huis vertrekken.

Je beseft: nou laat ze maar lekker lopen OF je denkt hee dat wil ik ook! Ik wil ook heerlijk kunnen genieten van het sporten, mijn conditie daarbij opbouwen, plezier hebben en erna bijkomen met een tevreden gevoel!


Je hebt jezelf overtuigd en googelt wat af op zoek naar hardloopschema’s op het internet voor de beginnende hardloper. Alleen door de vele hardloopschema’s die aangeboden worden zie je op een gegeven moment helemaal geen overzicht meer en twijfel je. Welke is nu de juiste en werkt dit nou ook voor mij? Kun je zomaar beginnen met hardlopen?


Veel opbouwschema’s zijn gemaakt voor de gemiddelde hardloper en is zeker niet persoonlijk. Er wordt bijvoorbeeld geen onderscheid gemaakt tussen man en vrouw, al eerdere ervarenheid van hardlopen en of je andere sporten ernaast doet. Hoeveel weken en hoeveel dagen per week wil je eigenlijk hardlopen? Het opstarten van hardlopen is meer dan alleen een hardloopschema!


Wil je er zeker van zijn dat het schema bij jou past, dat je vooruit gaat zonder het oplopen van blessures en er ook nog ontzettend veel plezier van krijgt? Dan kan ik je helpen! Ik houd rekening met jouw wensen, doelen en behoeften. Bovendien ben ik erg betrokken bij jouw vooruitgang en prestaties. Samen gaan we jouw doelen bereiken!


Ik kan je een opbouwschema geven dat persoonlijk is. Daarbij kan ik je ook begeleiden met de trainingen om je op gang te helpen of je techniek te verbeteren! Ik kan je laten zien dat hardlopen echt leuk kan zijn en niet alleen is om fit te worden of af te vallen. Verder is het ook mogelijk dat er specifieke oefeningen meegegeven worden, die zorgen dat de kans op blessures verminderen en de training wat variëteit geven. Bij al het bovenstaande gebruik ik mijn achtergrond als topsporter en kennis uit de (sport)fysiotherapie.


Lijkt dit je ook wat en wil je meer informatie, stuur dan een berichtje via de contactpagina.Comments


bottom of page